Kovo 22 d. Akmenės rajono VVG administracijos darbuotojos Aida Rubel ir Rita Pušinskaitė dalyvavo   vietos veiklos grupių susitikime, kuris vyko Tytuvėnuose (Kelmės raj.) Susitikime dalyvavo Šiaulių, Kelmės,  Joniškio,  Akmenės,  Radviliškio, Raseinių, Mažeikių rajonų VVG atstovai ir administracijos darbuotojai. Buvo pakviestos prisijungti Telšių ir Plungės VVG.

Susitikime buvo diskutuojama apie situaciją vietos veiklos grupėse, aktualius klausimus ir problemas, susijusias su Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonės LEADER įgyvendinimu.
Kiekviena vietos veiklos grupė trumpai pristatė savo situaciją, kaip sekasi įgyvendinti VPS, kas jiems šiuo metu aktualiausia, su kokiais iššūkiais susidūria. Paaiškėjo, kad Šiaulių regiono VVG yra vienos iš pirmųjų paskelbusių kvietimus. Kvietimus paskelbusios Kelmės, Joniškio, Pakruojo VVG. Akmenės, Mažeikių, Rasienių VVG derina kvietimų aprašus su NMA, kitos VVG ruošiasi paraiškų rinkimui po vietos projektų administravimo taisyklių pakeitimų patvirtinimo. Kelmė ir Joniškis pasidalino paraiškų vertinimo niuansais ir kylančiais neaiškumais, davė patarimų kur atkreipti dėmesį.Buvo aptartas VVG bendradarbiavimo projektų taisyklių projektas, kurį dar derina Žemės ūkio ministerijos ir VVG tinklo sudarytos darbo grupės. Atkreiptas dėmesys į sunkiai išpildomus atrankos kriterijus ir kai kurias taisyklių nuostatas. Buvo aptartas ir bendaradbiavimas tarp atskirų VVG ir Vietos veiklos grupių tinklo.

Reguliarūs regiono VVG susitikimai yra labai reikšmingi aktualijų aptarimui, bendrų klausimų sprendimui, nuomonių išgryninimui, pasidalijimui patirtimi. Į kovo 22-osios susitikimą pakvietė Kelmės VVG, kitą kartą susitikimą organizuos Raseinių VVG.

tyt4 tyt3 tyt2 tyt1