2017 m.  spalio 5 d., Šiaulių rajono vietos veiklos grupė  surengė tradicinį Šiaulių krašto vietos veiklos grupių susitikimą, susijusį su VPS administravimu ir įgyvendinimu.

Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centre, Kuršėnuose,  vykusiame susitikime, dalyvavo Akmenės r. VVG pirmininkė V. Žakienė, projekto vadovė A. Rubel ir viešųjų ryšių specialistė R. Pušinskaitė. Susitikime taip pat dalyvavo vietos veiklos grupių  „Pakruojo rajono partnerystė“, “Raseinių krašto bendrija”, “Kelmės krašto partnerystė”, „Radviliškio lyderis“, Joniškio rajono partnerystė”, atstovai ir administracijos darbuotojai.

Susitikimą pradėjęs Šiaulių rajono VVG pirmininkas Povilas Zaveckas supažindino su renginio darbotvarke ir pakvietė visas susitikime dalyvaujančias VVG papasakoti apie esamą situaciją, kiek kvietimų yra paskelbusios, kaip sekasi vertinti paraiškas. Kiekviena  susitikime dalyvavavusi VVG  dalinosi patirtimi, aptarė problemas su kuriomis susiduriama vertinant paraiškas.

Po susitikimo regiono vietos veiklos grupių atstovai aplankė užsienio kapitalo įmonę UAB Devold AMT, susipažino su jos veikla ir gaminama produkcija. Įmonėje vykdoma stiklo ir anglies pluošto audinių gamyba. Produkcija naudojama vėjo jėgainių, laivų gamybai ir  beveik 100 % eksportuojama į tolimiausias šalis. Kaip pasijuokė įmonės veiklą pristatęs direktorius, Lietuvoje įmonė turi tik pusantro kliento.

Kitas vietos veiklos grupių susitikimas numatytas Vietos veiklos grupės “Radviliškio lyderis” teritorijoje.